neděle 31. ledna 2016

Zajda

Dětské karnevaly se blíží, proto se pomalu pouštím do šití dětských kostýmů. Dnes na řadu přišel zajíc. Hned při prosbě o ušití jsem měla jasno, jak bude obleček vypadat. 
Materiál jsem zvolila tenkou nepočesanou teplákovinu, aby se v ní malá slečna neupekla. Vycházela jsem ze střihu na dětský spací overálek. Přední díl jsem ozdobila bílou náprsenkou a původní zapínání na druky jsem vyměnila za zapínání na zip. Ten jsem koupila takový, aby šel co nejlehčeji rozepínat, byl bílý a měl požadovanou délku. Tyto požadavky se ovšem v Opavě nedaly moc realizovat, prostě delší bílé zipy nejsou. Takže jsem se spokojila s kratším a nakonec to není tak zlé. Díra na vstup/výstup je myslím dostatečně veliká. 
Původní střih je bez kapucky, ale pro potřeby kostýmu jsem nakonec udělala kapucku s ušima, aby byl oblek kompletní a nemusela se dělat nepř. ušatá čelenka. Ouška jsem dělala podle oka, délku tak nějak, aby to hezky vypadalo a ještě je ozdobila světle růžovou látku, takže výsledný zajda je o chlup veselejší. 
Poslední doplněk k zajdovi byly bambulky. Velkou na ocásek a maličkou na zip, aby se dal zip dobře drobnými ručkami rozepnout. 
Celkově jsem s overálkem spokojená, nebýt všivání náprsenky a zipu, tak by to bylo naprosto pohodové šití :-)






Žádné komentáře:

Okomentovat