neděle 1. listopadu 2015

Narozeninové

Není čas běhat po obchodech, takže se u nás doma většina dárků vyrábí. Tento víkend slavily narozeniny tři ženy z Jirkovy rodiny, mamka a dvě sestry. Já dostala za úkol vyrobit dárky a proto vznikly dvě skládací tašky a jedno obyčejné žluté tričko s aplikací kuřete. 
Tašky jsem šila vlastně úplně poprvé, bez střihu a dopadly, myslím, dobře. Pohrála jsem si s tím, aby byly tašky skládací a nikde nepřekážely poutka s druky, či podobné systémy, které znám. Všila jsem dovnitř kapsičku, která je funkční a když je potřeba, celá taška se do ní dá sbalit.


Střih na tričko vychází z mého posledního trička, jen lem u krku jsem udělala jinak. Původně mělo být stylem "proužek na třetiny", ale proužek jsem střihla moc úzký, tak vznikl lem s přiznaným ustřihnutím a musím říci, že to vypadá překvapivě dobře. Aplikace kuřete je kombinace šití a malování na textil. Velikost jsem vybrala tak nějak podle sebe a naštěstí jsem se téměř trefila, obecně u dárků, kdy neznáte míry, je to trochu problém, tady to naštěstí vyšlo.



Žádné komentáře:

Okomentovat