pondělí 2. listopadu 2015

Etikety

Zhruba rok poté, co jsem začala šít, nastal ten správný čas na to, abych si pořídila etikety, kterými bych ozdobila své výtvory. Na trhu je spousta firem, které štítky/etikety vyrábí, jsou buď tištěné, vyšívané nebo tkané. Doma mám nakonec dva druhy etiket. 

Vyšívané 

Dlouho jsem hledala, vybírala a nakonec se obrátila na firmu TM Strojní vyšívání. Komunikace na jedničku, měla jsem přesnou představu, podklady, takže měli vše, co potřebovali a vyrobili mi sadu etiket v různých velikostech. Spokojenost byla, ale taková napůl. Velikostně se mi líbily ty nejmenší, vzhledem největší, ale ty jsou tak velké, že jsem je nikde nepoužila. Vyšívané etikety mají jeden nedostatek a to, že motiv není jemný a hladký. Ačkoliv používají slabé jehly a nejtenčí nitě, stejně je motiv trochu kostrbatý a na nejmenší etiketě není až tak hezký. Navíc se etiketa po vyprání nehezky krčila, což žehlička opraví, ale kdo nežehlí, je to práce navíc.

Tkané 

U výrobců tkaných etiket je problém, že většina jich vyrábí ve velkých nákladech, čili 1000 a více kusů. V České republice jsem nenašla nikoho, kdo by mi vyrobil etikety v nákladu 100 kusů, 1000 etiket teď vážně nepotřebuji. Nakonec jsem našla firmu Higa ze Slovenska. Opět komunikace na jedničku, s podklady byly spokojeni, takže mohli mi vyrobit mých 100 kousků. Ty mi došly domů sice až za měsíc, protože měli poruchu strojů, ovšem to čekání bylo vykompenzováno kvalitou. Hezky se všívají a po vyprání se nekrčí, ale hezky drží tvar.

Tkaná etiketa se mi líbí mnohem více, sice cenově vychází dráž, ale přeci jen je to moje vizitka a nemůžu pustit ven něco, s čím nejsem zcela spokojena.

Vlevo etiketa vyšívaná, vpravo etiketa tkaná.

Žádné komentáře:

Okomentovat