čtvrtek 15. října 2015

Hudební nástroje

Super věc na šití je to, že pokud máte dostatek fantazie, máte pořád co dělat. Proto neustále vymýšlím, čím bych mohla své okolí potěšit. Nejen okolí, samozřejmě i sebe, bez toho by to nešlo. Šiji především proto, že mě to baví a vidím v tom nějaký smysl. Pokud bych šila jen z nutnosti, tak bych s tím asi brzy skončila.
Proto jsem se na jaře rozhodla, že ušiji Mikuláškovi kytaru. Byli jsme v obchodě a Miki tam obdivoval polštářek ve tvaru kytary. Bylo peklo ho dostat ven. Cestou domů jsem hned začala přemýšlet, jak by to šlo udělat. Doma jsem se pustila do práce a Mikulášek měl ráno překvapení. Takové rychlé vstávání jsem u něho nezažila, byl nadšený a kytaru nedal z ruky. Vzal si ji s sebou dokonce i do jesliček.


Další šití na sebe nenechalo dlouho čekat. Mikulášek objevil housličky, takže další výzva byla na světě. Tyto věci šiji bez střihů, prostě si to sama nějak nakreslím, nastříhám, sešiji a vyplním. Housličky se taky šily úplně samy, nápad, nadšení a je to. Samozřejmě v průběhu šití došlo k několika změnám, ale myslím, že pozitivním, protože výsledek dopadl nad moje očekávání. Jsem na sebe velice kritická, ale s housličkami jsem byla moc spokojená. Nejvíce mne těší to, že pro Mikiho mají kouzlo a mnohdy je upřednostní před kupovanými hračkami.


Další nástroj byla kytara pro jednu malou slečnu, tu jsem udělala veselou, červenou. Sice jsem jí udělala menší, než jsem plánovala, ale i tak měla u holčičky úspěch. 




Žádné komentáře:

Okomentovat