středa 30. prosince 2015

Vánoční šití

Letos jsem pro rodinu šila několik dárečků a všechny měly úspěch. Tak vám je zde představím :-)

Polštář pro superhrdinu. Fleecový polštář s aplikací na předním díle, zadní díl má všitý zip. Uvnitř je další polštář s výplní, aby se fleecová část dala lehce vyprat. Vyšití pavučiny mi dalo celkem zabrat, ale výsledek dopadl nad očekávání dobře a synovec je spokojen.


Pánská mikina ze svetroviny. Tu jsem slibovala ušít už na podzim, ale nakonec jsem se překonala až na Vánoce. Střih jsem si tvořila sama, původně měla mít ještě prostřih na předním a zadním dílu, ale nakonec jsem nechala mikinu jsem dvoubarevnou. Sedí dobře, jen příští mikina bude mít užší konce rukávů a spodní lem mikiny bude mít v tunýlku gumu, aby padla ještě lépe.



Dámské tričko ze dvou dílů s ohrnutými rukávy. To bylo přání mé mladší sestry. Poslala mi odkaz na jedny stránky se slovy "to chci". Celé šití, včetně tvorby střihu, bylo stylem pokus, omyl. Dopadlo to dobře. Tričko vypadá přesně tak, jak si sestra přála a hlavně jí skvěle sedne. Střih je tak jednoduchý a tričko tak pohodlné, že si budu muset ušít i jedno pro sebe.



Další tričko je podle již odzkoušeného střihu, jen jsem tentokrát trochu jinak lemovala, takže výsledně padne trochu jinak. Udělala jsem ho z tmavě modrého úpletu, krk a rukávy olemovala pruhovaným úpletem a ze stejné látky je našita aplikace kotvičky.



Ani nejmladší člen rodiny nemohl nedostat nějaký nový kousek oblečení, proto jsem ušila synkovi nové tričko s hasiči. Stejné tričko jsem šila i pro chlapečka od kamarádky, protože hasiči jsou prostě nejlepší!



Klasické trenky jsem šila poprvé, střih jsem tak nějak dala dokupy sama a především jsem skvěle odhadla velikost, protože obdarovanému padnou skvěle a míry jsem neměla k dispozici. Takže s výsledkem jsem nad míru spokojena. Látku jsem zvolila lehce infantilní, ale švagrovi to nevadí :-)





 

Žádné komentáře:

Okomentovat